Kycklinggryta med tomat, örter och bacon

17012016-DSC_8798

En mustig kycklinggryta som är härlig att äta en ruggig vinterdag. Vi använde hel kyckling, så skrov och allt fick koka med för att få en fylligare smak. Den tar då lite längre tid. För att göra en snabb gryta kan du använda kycklinglårfilé och färdig buljong, då tar den inte längre än 30-40 minuter. Vi serverade med potatismos, men det är också gott med kokt potatis eller ris till.

1 st hel kyckling eller 600 g kycklinglårfilé
2 gula lökar
3 st vitlöksklyftor
2 dl rödvin
1 knippe timjan
200 g champinjoner
1 pkt bacon
1 burk krossade tomater (av god kvalitet, tex Mutti)
Timjan
Basilika
Salt och peppar
Smör

17012016-DSC_8776

Hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i kvartar och strimla baconet. Stycka kycklingen och stek i smör tillsammans med lök, vitlök, champinjoner och bacon i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över alltsammans tillsammans med skrovet i en gryta och häll på rödvinet, låt puttra en stund. Tillsätt krossade tomater och timjan. Låt allt koka ca en halvtimme. Om grytan blir för tjock, tillsätt lite vatten under tiden. Smaka sedan av med salt och peppar och tillsätt färsk basilika och timjan till serveringen.

Smaklig spis!

Rikard

5 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s