Kycklingsallad förknippar man ofta med en varmare årstid, men så behöver det inte vara. Här kommer en varm variant som är god även den kalla delen av året. Både barn och vuxna älskade den!
600 g kycklinglårfilé
1 blomkålshuvud
1 st romansalladshuvud
1/2 purjolök
1/2 citron, skal och saft
1 vitlöksklyfta
1 dl pumpafrön
Smör
Salt och peppar
Skär ner blomkålen grovt. Dela purjolöken, skölj och strimla. Riv vitlök och citronskal. Skölj salladen och låt torka. Stek kycklingen på medelhög värme i smör tills de är genomstekta. Salta och peppra. Ta ur dem ur pannan och gnid in med vitlök och citronskal. Ha i blomkålen i stekpannan (diska inte ur pannan mellan) och tillsätt lite mer smör. Låt även purjolöken steka med. Pressa över citronen och bryt ner romansalladen när blomkålen mjuknat. Blanda runt tillsammans med kycklingen och strö över pumpakärnor. Smaka av med salt och peppar.
Klart! Smaklig spis!
/Rikard
4 kommentarer Lägg till din