Kycklingrulader i krämig sås


Söndagen den 11 januari var det ett reportage om mig och 3 kockar 7 kids i tidningen UNT. För er som inte fick tidningen så kommer det här ett recept. Potatisen med tillbehör sköter sig själva i ugnen och ruladerna i såsen tog ca 20 minuter. Passar både vardag som till fest!

400g tunt skivade kycklingfiléer
1/2 paket bacon
Diljonsenap
Små inlagda gurkor
1ask Philadelphia ost
1msk Kycklingbuljong
Några blad Färsk basilika
2msk Tamarisoja
200g Palsternacka
200g Rotselleri
200g Morot
200g Sötpotatis
300g Potatis
5 Vitlöksklyftor
Timjan till garnering

Sätt ugnen på 220 grader. Skär alla grönsaker i stavar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Drissla lite olivolja över samt lite salt och peppar. Rosta till de har fin färg, 25-30 minuter. Hacka lite timjan över när de är klara.

Bred ett tunt lager med senapen på kycklingen. Lägg en halv baconskiva på och en gurka som du delat på längden. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Alternativt grillpinne och då får du plats med ca 3 stycken. Stek på ganska hög värme så de får fin färg. Salta och peppra. Tag sedan av från pannan och häll i lite vatten som du kokar ur smakerna. Tillsätt kycklingbuljong och ett paket Philadelphia och rör ut. Det smälter då och såsen får en lagom tjock konsistens. Smaka av med salt, peppar, färskt Basilika och tamarisoja. Lägg i ruladerna så de får sjuda klart i såsen, ca 10 minuter.
Färdigt att servera!
/Nicklas

3 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s