Här kommer recept på en av mina favoriter sedan min tid på den klassiska italienska krogen ”Il Conte”. En rätt som gillades av både barn och sambo.
400g tärnad kycklingfilé
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
50g bladsepnat
1 tomat
ca 6 blad basilika
1 knivsudd chili
några droppar vitvinsvinäger
ca 350g passerade tomater
1/2 dl grädde
Mascarpone och parmesan till servering
Koka pastan enligt anvisningarna.
Finhacka gul lök, basilika och vitlök. Bryn kycklingtärningarna i olivolja på hög värme och tillsätt lök, basilika, vitlök och chilin. Skär spenaten grovt och blanda ner den. Stänk i några droppar vitvinsvinäger och slå sedan på de passerade tomaterna. Låt det få ett uppkok och tillsätt grädden. Låt det puttra några minuter så kycklingen blir tillagad.
Blanda i den färdigkokta pastan och låt det få ett sista uppkok. Servera med finriven parmesan, och en klick mascarpone.