Pasta della massaia – pasta med kyckling och spenat

 Här kommer recept på en av mina favoriter sedan min tid på den klassiska italienska krogen ”Il Conte”. En rätt som gillades av både barn och sambo.

400g tärnad kycklingfilé
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
50g bladsepnat
1 tomat
ca 6 blad basilika
1 knivsudd chili
några droppar vitvinsvinäger
ca 350g passerade tomater
1/2 dl grädde
Mascarpone och parmesan till servering

Koka pastan enligt anvisningarna.
Finhacka gul lök, basilika och vitlök. Bryn kycklingtärningarna i olivolja på hög värme och tillsätt lök, basilika, vitlök och chilin. Skär spenaten grovt och blanda ner den. Stänk i några droppar vitvinsvinäger och slå sedan på de passerade tomaterna. Låt det få ett uppkok och tillsätt grädden. Låt det puttra några minuter så kycklingen blir tillagad.

Blanda i den färdigkokta pastan och låt det få ett sista uppkok. Servera med finriven parmesan, och en klick mascarpone.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s