Blomkålssoppa med rostade frön

05012016-Blomkålssoppa-063

Soppa är alltid gott och vi äter det ganska ofta. Blomkålssoppa är en favorit hos både stora och små. Vi serverade soppan med rostade frön och nybakad levain, så gott en smällkall vinterdag!

1 st blomkål
1 st gul lök
1/2 l buljong (t ex hönsbuljong)
1 l standardmjölk
3 dl vispgrädde
Salt och peppar
Rödvinsvinäger
Smör

Dela blomkålen i grova bitar och skölj noggrant. Hacka löken. Bryn blomkål och lök i smör i en stor kastrull. Slå på buljong, mjölk och grädde. Koka upp och låt sedan sjuda tills blomkålen är mjuk, ca 15 min. Mixa soppan slät med en handmixer.

Saltrostade frön

1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 tsk salt
1 msk vatten

Rosta fröna i en stekpanna på hög värme tills de fått färg. Slå på salt och vatten. Rör runt och låt vattnet förångas. Klart att servera! /Rikard

05012016-Blomkålssoppa-039

14 kommentarer Lägg till

  1. Ulrika skriver:

    Låter väldigt gott. Ungefär hur mycket rödvinsvinäger ska det vara?

    Gilla

  2. Jennifer skriver:

    Samma fråga som tidigare ställts. Hir mycket vinäger?

    Gilla

    1. 3kockar7kids skriver:

      Hej!
      Ca en msk vinäger men smaka dig fram😊
      /Rikard

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s