Pytt-i-panna – på julens rester

sigge-pytt

I dag är det pytt-i-panna dags. Jag tärnar ner resterna av julskinkan, men det går naturligtvis att ha i även prinskorven och köttbullarna (båda åts upp redan under julafton). Gör en god pytt av julbordsresterna! Till det så gör jag en senapsgrädde och serverar självklart med stekt ägg och rödbetor. Grundregeln för pytt-i-panna är att det ska vara dubbla mängden potatis som övriga ingredienser ihop. Jag gör i dag enligt nedan.

Ca 400 gr julskinka och prinskorv
1 stor gul lök, skalad
Ca 2 st saltgurkor
Ca 800 gr kokt potatis
Worcestershiresås
Salt och peppar
Smör till stekning

2 dl vispgrädde
Ca 2-4 msk grovkornig senap, beroende på önskad styrka

hack-på-bräda

Tärna köttet, potatisen och gurkan, hacka löken. Stek alltsammans i smör på hög värme, krydda med salt, peppar och lite Worcestershiresås. Tänk på att allt ska stekas snabbt på relativt hög värme så det får fin färg, var försiktig med att röra så det inte blir mosigt.

Vispa grädden lätt, blanda upp med senapen. Servera pytten med stekt ägg, inlagda rödbetor och senapsgrädde.

/Fredrik

pyttipannapytt-i-panna

One thought on “Pytt-i-panna – på julens rester

  1. Pingback: Veckomatsedel vecka 3 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s