Julgodis-chokladrundlar med dina favoriter

024

Det här julgodiset är så bra för det kan varieras i det oändliga. Jag gillar att lägga nötter och torkad frukt på och barnen ville ha godis. Kul att alla får göra sina favoriter! Av lathet och att jag tyckte det verkade så komplicerat så har jag inte tempererat chokladen. Kocken tycker såklart att det blir bäst så, men hälsar att det går bra ändå. Om du kan så är det att rekommendera.

200 g mörk choklad
ev 1 tsk matolja

Godis, nötter och torkad frukt.

Vi hade:

Lakritsfudge
Vaniljfudge
Fransk nougat
Nonstop
Polkagrisar
Dumlekolor
Valnötter
Cashewnötter
Hasselnötter
Torkade fikon

010

Finhacka chokladen och smält den över vattenbad. Var försiktig så den inte blir för varm, då blir chokladen grå när den stelnar. Ha i en tesked matolja och rör runt. Den gör chokladen glansigare. Nu är det viktigt att jobba snabbt innan chokladen stelnar (vis av erfarenhet, för här gick det inte tillräckligt snabbt…), men det går ju att värma på den igen om det händer. Klicka ut chokladen på bakplåtspapper och bred ut i rundlar ca 3-4 cm i diameter. Lägg snabbt på önskad smaksättning. Väldigt bra att ha många händer tillhands då och barnen älskade att få göra sitt egna godis.

/Smulan

021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s