Den prisbelönta julsenapen


senaps_dragarbild-e1416240758445-290x290
Bild tagen från Stockholm Krog

”Årets vinnare är en överraskande senap med ett glansigt utseende och spännande kornstruktur. Smaken är differentierad, först blommig och fruktig och sedan en markant styrka. Den är generös och givmild. Den är egen smakresa och kan möta julbordets härliga smaker.”

För tre år sedan lämnade jag in min julsenap till en tävling som arrangeras årligen i Stockholm inom krogbranschen. Den tog hem förstapriset! Så här mina vänner, nu kan även ni göra en prisbelönt senap till julbordet. Varsågoda!

100 g bruna senapsfrön
100 g gula senapsfrön
1,2 dl ättika (12%)
1,2 dl rödvinsvinäger
1,5 dl strösocker
1,5 dl brun farin
1 msk calvados
1 msk matolja
7 g salt

Blötlägg fröna i ättika och vinäger i två dagar. Mixa sen tillsammans med resten av ingredienserna till lagom smetig senap i en matberedare. Mixa inte för länge, då senapen blir för tjock (om den skulle råka bli det kan du späda med lite vatten).

/Rikard

dsc_0071

Bild tagen från Stockholm Krog

2 thoughts on “Den prisbelönta julsenapen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s