Här kommer två chokladbräcksvarianter som vi brukar göra till jul. Men eget godis passar ju även att göra vid andra tillfällen. Båda sorterna är väldigt enkla att göra, det går snabbt och godiset är alltid väldigt uppskattat så det brukar vara en rykande åtgång. Det blir dessutom ganska mycket godis så det här är en favorit att göra när det vankas julfika för många.
Vitchoklad- och cornflakesbräck
400 gr vitchoklad
1 liter cornflakes
Smält chokladen i vattenbad och blanda sedan upp den med cornflakes. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och låt stelna i kylen. Bryt upp i önskade bitar och servera.
Chokladbräck med russin och puffat ris
200 gr mjölkchoklad
200 gr mörkchoklad
6 dl puffat ris
3 dl russin
Smält chokladen i vattenbad och blanda sedan upp den med russin och det puffade riset. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och låt stelna i kylen. Bryt upp i önskade bitar och servera.
/Fredrik
3 kommentarer Lägg till din