En goding, pannbiff, som vi serverade med klyftpotatis, gräddsås och den kryddiga pressgurkan. Barnen gillade det skarpt förutom gurkan som var för stark!
Recept:
800g nötfärs
1dl ströbröd
1dl mjölk
1msk koncentrerad kalvfond
1 msk tamarisoja
1msk maizena
1 ägg
1 gul lök
1 liten klyfta vitlök
Blanda ströbröd med mjölk, fonden, tamarisoja, maizena och ägg. Låt det dra några minuter. Finhacka lök och vitlök.
Tips! för att minimera risken att barnen ska hitta lökbitar så mixa lök och vitlök.
Blanda sedan alla ingredienser och blanda noga. Fördela biffarna i ca 70-80g bitar.
Tips! Blöt händerna och rulla dem, då blir de jämna och fina. Stek sedan på medelhög värme till de fått fin färg. Stek sedan klart i ugnen 150g ca 10 minuter.
Pressgurkan:
123 lag ( 1/2dl ättika, 1dl socker och 1,dl vatten)
1 torkad chili
1 tsk torkad persilja
100g färsk fänkål
ca 1/2 dm salladslök
1/3 gurka
Skiva gurkan, fänkålen och salladslöken. Blanda lagen och kryddorna och blanda ner gurka och lök. Låt det stå och dra 5-10 minuter.
Servera och njut, trevlig kväll!
/Nicklas