Ugnsbakad torsk med grönsaker och potatismos


En rätt med mycket grönsaker och nedan ser du vilka vi hade men detta kan du såklart påverka efter eget tycke och smak. Enkel och snabb rätt!!! Barnen gillar en hel del av grönsakerna och när man har relativt stora bitar är det lätt att plocka bort det man inte önskar. Vi serverade med ett gott mos till!

Vi använde:
800g torsk eller annan vit fisk
1 broccolihuvud
10-12 champinjoner
1/2 zucchini
1 pak Choi
10-12 brysselkål
1 gul lök

Potatismos:
Potatis
Smör
Mjölk

Salt och vitpeppar

Skala och dela potatisen. Koka med lättsaltat vatten tills de är färdiga. Värm under tiden smör och mjölk. När potatisen kokat klart häll av vattnet. Jag använder sedan elvisp, mosa lite först, tillsätt lite av den  varma smör & mjölkblandningen och vispa. Försök att inte vispa länge, den kan då bli seg.

Sätt ugnen på 120 grader. Smör en ugnsfast form och lägg i fisken i bitar och sätt in i ugnen, det tar ca 15-20 minuter, innertemp 45-50 grader.

Skär upp alla grönsaker och fräs dem, först i pannan tar du de som behöver lite mer tid , broccoli, brysselkål och lök. Låt de få lite färg och ev lite vatten om du har stora bitar. Tillsätt sedan zuccini och champinjoner och sist pak choi.

Klart för servering!

Tips! Stek gärna en delad citron eller lime och lägg tillsammans med grönsakerna som du sedan kan pressa över potatisen.

Smaklig spis! /Nicklas

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s