Spaghetti carbonara

  
Den klassiska pastarätten, som är snabb, god och passar vid de flesta tillfällena. Vi brukar ha en stor grönsallad till för att göra rätten lite lättare. Kan annars lätt bli lite ”stabbigt”. Visste du att den ”äkta” carbonaran är gjord helt utan grädde?

Här kommer min variant!
150-200g rökt sidfläsk, strimlat
olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4dl grädde
60g riven parmesanost
Svartpeppar & salt

Hacka och fräs vitlöken tillsammans med det strimlade sidfläsket i lite olivolja. Slå på grädden och koka några minuter tills det börjar tjockna. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Provsmaka innan du tillsätter salt, ibland kan sältan från fläsket räcka. Lägg i parmesanosten och dra från värmen. När pastan är nästan klar häller du av den från vattnet och tillsätter i din carbonara. Låt det få ett uppkok och servera sedan direkt. Toppa gärna med en äggula, det gör att pastan blir mindre stabbig och du får ett härligt krämigt resultat.

Lycka till!!
/Nicklas

En kommentar Lägg till din

 1. Sixten skriver:

  Hej,
  Vad används i den ”äkta” varianten om man inte använder grädde!
  Med vänlig hälsning,
  Sixten

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s