Att matplanera

Vi har tidigare fått frågan hur vi hinner laga allt från grunden. Svaret är planering. Sedan vi fick vårt tredje barn och vi båda började jobba har jag veckoplanerat och handlat allt vi behöver under veckan redan på söndagen. Vi slipper på så sätt stressen att stå i mataffären med trötta barn och försöka komma på vad som ska lagas och sparar dessutom tid som då kan läggas på matlagningen.

013

När jag planerar brukar jag tänka efter om det är dagar då matlagningen behöver vara extra enkel och snabb, exempelvis om jag jobbar kväll och Smulan är hemma själv med barnen eller om det är någon aktivitet vi ska iväg på. Då kanske det blir en snabb pasta, eller att vi tar fram en gryta eller något annat från frysen som är sparat sedan ett tidigare storkok.

Jag försöker också få lite variation och tänka vad som är i säsong och bra pris på just nu. Försöker få in någon vegetarisk rätt, nöt- eller fläskkött, fisk och kyckling varje vecka. Fredagarna är lätta, då är det alltid fredagspizza hos Wicklunds!

Jag hoppas att ni blivit inspirerade att börja matplanera, det gör småbarnslivet lättare!

/Rikard

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s