Ugnspannkaka med fläsk

pannkaka-2
I dag är det torsdag och dags för pannkaka. För att få lite omväxling på pannkakorna så blir det en i ugn med fläsk i dag. Jag tycker det är riktigt gott med mycket och salt fläsk i och rårörda lingon till. Barnen och frun har gärna jordgubbssylt och grädde till, gott det med. Blir det några bitar över så brukar jag äta dom kalla till kvällen, nästan ännu godare. Jag brukar testa mig fram lite för bästa  resultat i ugn, och i dag kör jag detta recept. Bakpulvret i gör att du får en platt pannkaka utan kullar.

1 liter mellanmjölk
5 ägg
4 1/2 dl mjöl
3 msk socker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
375 gram salt och skivat fläsk utan svål

Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Smörj och bröa en långpanna. Strimla fläsket, lägg det i en kall stekpanna och stek på medelhög värme i sitt eget fett tills det fått gyllenbrunfärg. Blanda samman de torra ingredienserna, blanda ägg och mjölk. Mixa ner det torra i vätskan med en handmixer till en slät smet. Häll smeten i den bröade formen, fördela fläsket i smeten och häll även på fettet ifrån stekningen. Kör i ugnen 25-35 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg, känn även med en sticka så att den inte är degig i mitten. Skär upp och njut!

/Fredrik

pannkaka

7 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s