Korv Stroganoff Chateau Kärrtorp

falukorv

Här kommer en liten bekännelse! Korv stroganoff är nog den flitigast förekommande rätten i vårt hushåll, älskad av oss alla fyra. Och riktigt bra att ta till när det matvägrats i några dagar. Sixten kan till och med äta den till frukost om det blivit över från dagen innan. Jag brukar passa på att göra en lite större sats när jag lagar den, på så vis har jag ett litet ess i frysen att plocka fram vid tillfälle. Så här kommer vår variant på denna klassiker.

Detta recept blir ca 8 portioner.

1 ring, 800 gr, falukorv av bra kvalitet med hög kötthalt
2 gula lökar, skalade
2 burkar á 400 ml krossade tomater av god kvalitet
2 msk rödbetsspad
1/2 dl ketchup, gärna hemgjord – se recept här
1 tsk paprikapulver
1 msk dijonsenap
3 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
Smör till stekning

Strimla eller tärna ner korven och hacka löken. Stek korv och lök i smöret på medelhög värme tills det fått färg. Tillsätt alla ingredienserna förutom grädden och senapen, koka upp och låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt seden grädden och senapen, låt puttra ca 15 minuter, smaka eventuellt upp med mera salt och peppar. Vi serverar med rårivna morötter och ris eller matvete till.

/Fredrik

lo

Ibland är det lite svårt att laga mat…

 

9 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s