Grannens snabba och supergoda pasta – Pappardelle med vitlök, tomat, kronärtskocka och olivolja 

pasta

Härom lördagen så stötte jag ihop med vår granne Lisa i livsmedelsbutiken. Det var kväll och Lisa med familj hade som vanligt haft lördagen fullsmockad med aktiviteter. Dom är sådana föräldrar som alltid engagerar sig och ställer upp för så väl fotbollslaget som skolklassens loppis. Lisa berättade då för mig om deras favoritsnabbrätt, och jag blev genast inspirerad. Här kommer min tolkning av denna rätt; en snabb och god pasta. Viktigt när det är så enkla och få ingredienser är att välja riktigt god kvalitet på råvarorna, så att det blir bästa möjliga smak. Denna rätt går att addera ingredienser till om du vill, ex. färsk spenat, oliver, chili osv. Tack för inspirationen och för gott grannskap Lisa och Micke!

5 vitlöksklyftor, skalade
700 gr färska tomater, av valfri men smakrik sort
3 msk olivolja
2 msk extra virgin olivolja av god kvalitet
1 burk, 385 gr. inlagda kronärtskockor
1 kruka basilika
Parmesanost
Salt och svartpeppar
300 gr pappardelle

ingredienser

Skiva vitlöken så tunt du kan, skär ner tomaterna i tärningar alternativt skiva cocktailtomaterna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Rosta vitlöken lätt i en stekpanna i olivoljan på medelhög värme, tillsätt tomaterna och låt koka samman på låg värme i ca 5 minuter. Tillsätt de avrunna marinerade kronärtskockorna, smaka upp med salt och peppar. Blanda upp med den kokta pappardellen, riv ner basilikan för hand, blanda upp med den kallpressade olivoljan och ev. mera salt och peppar. Vid servering så får var och en själv riva över parmesan.

/Fredrik

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s