Torsk med ägg och räkor

En annan klassiker som vi gör med jämna mellanrum. Håller vi såsen separerad från äggen så blir det en rätt som barnen gärna äter. Ibland lyxar vi till det med räkor! Vi använde torskrygg men du kan använda annan vit fisk också.


Du behöver:
500 g torskrygg
4 ägg
1 gul lök
2 tsk fiskfond
3dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 dl grädde

Servera med räkor och potatis.

Koka äggen hårdkokta, ca 7 minuter. Spola dem kalla. Skala och hacka ner i önskad storlek. Tips! Jag brukar använda den traditonella äggskivaren och dela i olika riktningar till önskad storlek.

Rimma torskryggen, klicka här för att se hur.

Såsen:
Skala och hacka löken, fräs den mjuk i smör. Slå på fiskfond, vitvinsvinäger och vatten. Koka upp och reducera till hälften. Tillsätt grädden och koka upp. Låt sjuda ca 5 minuter och red av med maizenaredning till önskad konsistens.
Vill man ha en slät sås bör du sila den genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och vitpeppar.

Baka torsken i ugnen på 100 grader ca 20 minuter. Kärntemperaturen bör vara mellan 48-50 grader.

Det vanliga är att sedan blanda äggen i såsen innan servering. Men barnen gillar det bättre när det inte är blandat.

 Gillar ni?

/Nicklas

3 thoughts on “Torsk med ägg och räkor

  1. Pingback: Veckomatsedel V 12 | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel  | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Veckans vardagsmat v. 37 – Allt enligt A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s