Kocken svarar på era frågor!

För ett par veckor sedan hade vi ”Fråga kocken” där ni kunde passa på att ställa frågor till oss. Vi fick massor med frågor, jättekul, och svarar på några i taget.

Blir man någonsin fullärd som kock? Törstar man efter ny kunskap hela tiden eller känner man sig nöjd med det spår man valt?

Enligt mig blir man aldrig fullärd som kock, det finns så otroligt mycket mat i världen som dessutom är i ständig utveckling. Det gäller att hela tiden hålla sig uppdaterad och hänga med, vilket är en utmaning. Om man känner sig nöjd med sitt val varierar ju så klart från kock till kock, men personligen tycker jag att vetgirigheten och motivationen går upp och ner ständigt men passionen för mat finns alltid kvar.

Bästa sättet att knapersteka bacon? Mitt blir alltid sladdrigt eller hårt och knastrigt.

Ett smidigt och bra sätt att steka bacon är att lägga skivorna på en plåt med bakplåtspapper och köra på 180 grader till önskad knaprighet.
DSC_8861

Hur länge ska man koka fisk för att den ska vara perfekt? Tänk torskblock prisklassen.

Torskblock blir sällan riktigt bra. Om du ska köpa fryst fisk i liknande prisklass rekommenderar jag att du stället väljer torskfilé/rygg. Tiden varierar beroende på ugn eller effekt på spisplattan, eller hur du nu väljer att tillaga fisken, så använd hellre en stektermometer och låt den få en innertemperatur på 40 grader eller bara lite över. Här kommer ett tips på en grymt god torskrätt där jag använt fryst torskrygg.
063

Jag misslyckas alltid med att göra egen falafel! Den håller aldrig ihop i pannan och det gör mig så förbannad. Hur går man tillväga?

Falafel på kokta kikärtor (de på burk är kokta) måste bindas med något slags stärkelse för att hålla ihop. Prova mitt recept på falafel för ett toppenresultat. Det hittar du här
020

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s