Karré med parmesan, grönkål, citron och smör

004

Som ni märker är två av mina favoritsmaksättare parmesan och citron, dessa får ni ofta se i mina recept. Den här rätten kan man äta som den är, eller servera med exempelvis rostad potatis.

600 g fläskkarré
200 g färsk grönkål
1 st citron
smör
parmesanost
Salt och peppar

Fläskkarrén delas i två tjocka bitar som brynes i rikligt med smör, salta och peppra. Om du har en gjutjärnspanna som tål ugn, så är det bara att köra in stekpannan i ugnen och låta karrén stekas färdigt i ugnen ca 15 min (innertemperatur 65 grader). Lägg annars över karrén i en ugnsform.

Hacka grönkålen. När karrén är klar, ta upp den och låt den vila på en tallrik. Lägg i en rejäl klick smör (ca 25 gram) i stekpannan/ugnsformen och låt smälta ner med stekskyn. Vänd upp grönkålen i stekskyn tillsammans med saften från en pressad citron. Smaka av med salt och peppar och riv över rikligt med parmesan.

Förbannat gott!

3 thoughts on “Karré med parmesan, grönkål, citron och smör

  1. Pingback: Inspiration till matplaneringen | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel – veckan före löning | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s