Som ni märker är två av mina favoritsmaksättare parmesan och citron, dessa får ni ofta se i mina recept. Den här rätten kan man äta som den är, eller servera med exempelvis rostad potatis.
600 g fläskkarré
200 g färsk grönkål
1 st citron
smör
parmesanost
Salt och peppar
Fläskkarrén delas i två tjocka bitar som brynes i rikligt med smör, salta och peppra. Om du har en gjutjärnspanna som tål ugn, så är det bara att köra in stekpannan i ugnen och låta karrén stekas färdigt i ugnen ca 15 min (innertemperatur 65 grader). Lägg annars över karrén i en ugnsform.
Hacka grönkålen. När karrén är klar, ta upp den och låt den vila på en tallrik. Lägg i en rejäl klick smör (ca 25 gram) i stekpannan/ugnsformen och låt smälta ner med stekskyn. Vänd upp grönkålen i stekskyn tillsammans med saften från en pressad citron. Smaka av med salt och peppar och riv över rikligt med parmesan.
Förbannat gott!
Bra tips! Bokmärkt!
GillaGilla