Ört- och vitlöksstekta kycklingdrumsticks, krämig parmesanrisoni och fräsch matig sallad

079
Våra barn gillar kycklingdrumsticks, det är något med att få hålla i maten med händerna och att gnaga som verkar gå hem. Kycklingen är det bara att köra in i ugnen direkt när du kommer hem, så kan du förbereda det andra under tiden. Om barnen gillade kycklingen, så älskade de risonin! Inte en smula blev över till oss vuxna, så om du har matglada barn kanske du behöver öka på receptet lite.

017

1 kg kycklingdrumsticks/kycklingben
1 st citron
1 st vitlöksklyfta
Färsk timjan

3 dl risoni
2 msk smör
Parmesanost

1/2 blomkålshuvud
1/2 gul lök
1 st Pak Choi
1/2 huvud romansallad
1 st röd paprika
2 st morötter
Olivolja
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en rymlig form, salta och peppra och kör in i ugnen. Riv skalet av citronen och riv vitlöksklyftan. Hacka en näve timjan.
033

Efter cirka 20 minuter tar du ut kycklingen och blandar runt den med citroncest, saften av halva citronen, den rivna vitlöken och hackad timjan. Kör in i ugnen ca 10 minuter till. Innertemperaturen ska vara minst 70 grader, då är de klara.

Under tiden kycklingen är i ugnen kan du koka risoni och göra sallad. Koka risonin i saltat vatten, enligt koktiden på förpackningen. När den är klar häller du av nästan allt vatten och rör ner smör och riktigt med riven parmesan.
051

Blomkålen rivs grovt och blandas med hackad lök, saft av den andra halvan av citronen, olivolja efter smak, salt och peppar. Under tiden som blomkålen marineras så skalar och river du morötterna, skär ner paprika, romansallad och pak choi grovt. Blanda sedan ner det med blomkålen.

045

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s