Krabbelurer med blåbär

Detta barnsligt goda mellis kan man variera efter vad man vill äta till. Denna gången hade vi blåbär i smeten. Toppade sen med lönnsirap och florsocker. Det kanske vanligaste är att vända naturella krabbelurer i kanel och socker. Annars är det gott med grädde och favoritsylten, eller rivet äpple blandad med kanel.


1 ägg
0,75 dl socker
0,75 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (gör egen, titta här)
0,5-1 dl blåbär
Smör att steka i

Vispa upp ägg och socker i en skål. Tillsätt sedan mjölk, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör om noga. Det är en tjock smet. När smeten är jämn tillsätter du blåbären.

Stek krabbelurer på medelvärme. Platta ut smeten så de inte är för tjocka, svårt att få dem genomgräddade då. 2-3 minuter per sida.

Lycka till!
/Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s