Vitlöksrostade rotfrukter med fläskhare och äppelgräddsås

Nu är det mycket rostade rotfrukter tänker ni väl?! Men nu har du tre olika varianter att testa mellan och prova gärna dig fram vad du gillar bäst och om det passar olika bra med olika tillbehör. Ikväll blev det serverat med fläskhare och en äppelgräddsås. Låter avancerat men väldigt enkelt! Testa!!
Rotfrukter:
Potatis
Morot
Palsternacka
Rotselleri
Rödbetor
Vitlöksklyftor
Olja(Vi tog vitlöksolja)
Salt & peppar

Sätt igen på 220 grader. Skala och skär ner potatis, morot, rödbeta, sötpotatis, palsternacka och rotselleri i ungefär lika stora delar. Skär vitlöken i bitar. Lägg i långpanna och drissla över lite vitlöksolja, salt och peppar. Blanda runt och vips in i ugnen. Ca 20-25 minuter.


Stek köttet på hög värme, ca 1 minut på varje sida. Tips! Ös gärna fettet över köttbitarna några gånger. Tag bort köttet från pannan. Dags att göra sås.


Såsen:
1 äpple
Stekskyn
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk kalvbuljong
Skär äpplet i ca 5 mm stora bitar. Stek dem i pannan med fettet från köttet. Späd med grädden och vatten. Tillsätt koncentrerad kalvbuljong. Koka ihop till önskad tjocklek. Smaka av med salt och peppar.


När rotfrukterna varit i ugnen 20-25 minuter tar du ut långpannan och lägg på hackade färska örter, vi hade timjan och oregano. Samt köttet och kör i ugnen ytterligare fem minuter.
Tips! Har du barn som inte gillar alla rotfrukter så kan du ha en sida i långpanna med barnens favoriter. Ett enkelt sätt att underlätta att barnen äter, kan vara att inte blanda, så de kan se vad de äter.
Lycka till!
/Nicklas

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s