Sesampanerad lax med shiratakinudelsallad 

Vi som brukar ha pasta på måndagar bjuder idag på en variant. Utbudet på pasta har blivit stort, det finns lcfh-pasta, utan ägg, glutenfria m.m. Och det är ju kul att testa de olika, så denna gången blev det shiratakinudlar. Det går även bra med andra nudlar i denna rätten, men testa dem gärna, det fick väl godkänt.

1 morot
1/2 gurka
1 dm purjolök
1 pak Choi
7-8 medelstora skogschampinjoner
Tamarisoja
Sesamolja
Chili
150 gr böngroddar
200 gr shiratakinudlar
600 gr lax
Sesamfrön till panering

Nudelsalladen:
Strimla alla grönsaker i nudelstorlek och blanda upp med nudlarna(se hur du gör med nudlarna på förpackningen). Skiva och stek champinjonerna i lite olja. När de nästan är färdigstekta, tillsätt böngroddarna och stek en kort stund till. Tag av värmen och smaksätt med sesamolja, tamarisoja och chili. Blanda sedan detta med grönsaksnudlarna och toppa med grovhackad koriander.

Laxen:
Skär laxen i lagom bitar, ca 100 gram. Häll upp sesamfrön på en tallrik och täck laxen så det är frön runt hela. Stek laxen runt om på medelhög värme. Ca 1,5 minut per sida. För egen del så gillar jag när det är lite rå kärna på laxen. För dig som inte vill det kan du köra laxen i ugnen, ca 10 minuter i 150 grader.


Barnen fick en variant, jag tog bort lite av grönsakerna innan jag blandade ihop allt. Kokade vanlig pasta och laxen uppskattades! Kul när man kan göra lika mat men ändå lite olika, så det passar alla!

Trevlig kväll!

/Nicklas

5 kommentarer Lägg till din

 1. Vanja. skriver:

  Hej! Ni har en toppenblogg. Nu undrar jag vad är det för en grönsaksskärare du har, den verkar så liten och bra.

  Gilla

  1. 3kockar7kids skriver:

   Tack snälla, vad roligt att höra! Vi hade en dialog om det på instagram också. Vi minns inte vart just denna kommer från men vi tror Clas Ohlson har liknande. Hoppas du finner en för det är verkligen ett kul köksredskap! Vänligen Nicklas

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s