En höstig bönragu att äta med ett gott nybakt bröd. Jag gjorde denna på torkade små vita bönor, men om ni vill göra en snabb variant kan ni använda färdiga bönor, kanske ha i lite buljong och eventuellt krossade tomater eftersom man då inte använder kokspadet.
1 påse små vita bönor
1/2 gul lök
2 morötter
lagerblad
Salt
Peppar
1 broccoli
1/2 blomkålshuvud
5 blad svartkål
250 gr champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
olivolja
Blötlägg bönorna över natten. Häll av blötläggningsvattnet och ha i nytt vatten att koka i (så att det täcker bönorna och lite till). Koka dem sedan i ca 40 min tillsammans med lök i klyftor och lagerblad. Skär moroten i grova bitar och ha i efter ca 30 min. Skär broccolin i buketter och skiva ner broccolistammen, samma sak med blomkålen. Ta ur löken när bönorna kokat klart och tillsätt broccoli och blomkål. Koka tills de mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
Fräs kvartade champinjoner i olivolja, när de fått färg har du i hackad vitlök, strimlad svartkål och fräser med en kort stund. Ha sedan i sojan.
Lägg upp böngrytan och toppa med svartkål och champinjoner.
/Rikard
3 kommentarer Lägg till din