Bönragu med svartkål, soja och champinjoner

043

En höstig bönragu att äta med ett gott nybakt bröd. Jag gjorde denna på torkade små vita bönor, men om ni vill göra en snabb variant kan ni använda färdiga bönor, kanske ha i lite buljong och eventuellt krossade tomater eftersom man då inte använder kokspadet.

1 påse små vita bönor
1/2 gul lök
2 morötter
lagerblad
Salt
Peppar

1 broccoli
1/2 blomkålshuvud

5 blad svartkål
250 gr champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
olivolja

019 - Kopia

Blötlägg bönorna över natten. Häll av blötläggningsvattnet och ha i nytt vatten att koka i (så att det täcker bönorna och lite till). Koka dem sedan i ca 40 min tillsammans med lök i klyftor och lagerblad. Skär moroten i grova bitar och ha i efter ca 30 min. Skär broccolin i buketter och skiva ner broccolistammen, samma sak med blomkålen. Ta ur löken när bönorna kokat klart och tillsätt broccoli och blomkål. Koka tills de mjuknat. Smaka av med salt och peppar.

025

Fräs kvartade champinjoner i olivolja, när de fått färg har du i hackad vitlök, strimlad svartkål och fräser med en kort stund. Ha sedan i sojan.

Lägg upp böngrytan och toppa med svartkål och champinjoner.

/Rikard

2 thoughts on “Bönragu med svartkål, soja och champinjoner

  1. Pingback: Veckomatsedel vecka 5 | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel v 18 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s