Kalops – en klassiker

Visst är det lite höst nu? Då är det extra gott med tex grytor. Här är ju en riktig klassiker somt är både enkel och god, minnet från skolans kalops får ni tvätta bort!

700-800 g grytbitar
250 g morot
250 g lök
7-10 lagerblad
15-20 kryddpepparkorn
1liter vatten
12-15 små kokta potatisar

Bryn köttet med lagerbladen och kryddpeppar. (kryddpepparn kan även malas för att slippa att tugga på hela kryddpepparkorn) Slå på vatten och sjud till köttet är mört, 30-40 minuter. Önskar du en tjockare sås kan du reda den med maizenaredning.

Skala och skär ner lök och morot i lika stora bitar. I separat stekpanna bryner du lök och morot, tillsätt det sedan precis innan servering. Dela den kokta potatisen och lägg ner den så allt värms. Smaka av med salt.  Lite otippat men rätten var riktigt uppskattat av barnen.  Går bra att servera med rödbetor.

/Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s