Färsbiffar med mozzarella, soltorkade tomater och basilika

Kvällens rätt blev denna goding med en sås som en gärna tar lite extra av. Filip åt mest biffar i familjen, men ratade potatisen helt. Nästa gång gör vi en större laddning så vi kan okynnesäta lite också.

mozzarella

ca 3-4 port (6-8 st biffar)

600 gr blandfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i
Sås
stekskyn
2 dl grädde
100 gr philadelphiaost
1 msk kalvbuljong, flytande
potatis

Mixa basilika och soltorkade tomater. Skär mozzarellan i mindra bitar. Blanda sedan färsen med ägg, grädde, basilika och tomatmixen och mozzarella. Salta och peppra. Forma sex biffar. Blöt gärna händerna med kallt vatten så fastnar det mindre på händerna. Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och buljongtärning i steksyn. Låt koka upp och smaka av, lägg sedan i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta.

En kan servera vad som till, pasta, kokt potatis, ris eller ugnsrostad potatis. Vi valde det sista alternativet, och behöll skalet på potatisen, skar ner det i smala klyftor, olja, salt och peppar och in i ugnen. Även väldigt gott med en sallad till, tex grönsallad med strimlade grönsaker.

/Nicklas Larsson
sallad

7 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s