Kyckling i curry med kokosmjölk och mango

kyckling-curry

När jag växte upp så åt vi ofta höns i curry, vilket jag tycker är grymt gott. Här har jag gjort en lite modernare och snabbare variant av mitt smaskiga barndomsminne.

500 gr kycklinglårfilé (det funkar såklart med kycklingfilé men jag tycker lårfilén är saftigare)
1 gul lök
1 msk currypulver
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1/2 citron
1 ask cocktailtomater (250 gr)
1 st röd paprika
1 st mogen mango
Smör och olja till stekning
Salt och peppar

Skär kycklingen i grova bitar och finhacka löken. Stek detta ihop med curryn på hög värme i lika delar smör och olja tills kycklingen fått lite färg, vilket tar ca 1-2 minuter. Tillsätt sedan kokosmjölken och låt puttra i ca 5 minuter.

Medan detta puttrar så skala och tärna mangon, dela tomaterna på mitten och kärna ur och tärna paprikan. Tillsätt mango, tomat och paprika och låt puttra i ca 1-2 minuter. Finriv och pressa citronen och tillsätt även detta. Smaka upp med salt och peppar.

Vi serverade basmatiris till men det går naturligtvis lika bra med exv mathavre eller couscous.

/Fredrik

mango-tomat kyckling

2 thoughts on “Kyckling i curry med kokosmjölk och mango

  1. Pingback: Veckomatsedel v51 | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel v. 37 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s