Vegetarisk grönsakscurry med kokosmjölk och nanbröd

En god och mustig grönsakscurry som passar extra bra nu när det börjar bli höst. Jag gör gärna en lite större sats som räcker till 6-8 personer eller flera dagar. Den här curryn blir inte så bra att frysa in eftersom det är potatis i, och potatis blir inte så gott efter att ha varit frusen. Du kan självklart addera flera sorters grönsaker efter smak och tycke. Ibland har vi lite allt möjligt i, kan vara ett bra sätt att bli av med lite grönsaksstumpar som ligger och skramlar i kylen. Tillsätt då dessa lite efter hur hårda dom är. Rotsaker går i med morötterna och ex. zucchini och paprika på slutet. Vi serverar curryn som den är med nanbröd till.

veg-curry

3 burkar kokosmjölk (á 400 ml)
4 msk gul currypasta
5 dl ljummet vatten
2 st lime
5 vitlöksklyftor
5 cm ingefära
2 st gula lökar
3 st medelstora morötter
1 st blomkålshuvud
800 gr potatis (helst medelstora i storleken)
2 askar körsbärstomater (á 250 gr)
1 burk kikärtor (400 gr)
Rapsolja
Salt och peppar

2 förpackningar nanbröd

tomater-och-vitlök

Skala och finriv ingefära och vitlök, skala och klyfta löken. Skala potatisen och dela i fyra delar, skiva ner morötterna i ca 1 cm tjocka skivor.

Sätt en gryta på medelvärme med ca 1 msk olja i, när det blivit varmt så fräs ingefäran och vitlöken med löken och currypastan i ca 2 minuter. Tillsätt kokosmjölken, skölj ur burkarna med vattnet och låt koka upp.

Lägg ner potatisen och låt småputtra i ca 12 minuter, under tiden så delar du upp blomkålen i buketter. Lägg sen ner morötterna och låt puttra i ca 9 minuter. Under tiden så halverar du tomaterna. Finriv limeskalet och pressa ut juicen, tillsätt detta i curryn. Smaka upp curryn med salt och peppar. Känn så att potatisen är mjuk och om den är det så lägger du ner blomkålen, låter det koka upp och låter det sedan sjuda i ca 4 minuter, tillsätt sedan kikärtorna och tomaterna. Stäng av plattan och låt curryn stå och vila.

Tillaga nu nanbröden enligt anvisningarna på förpackningen.

/Fredrik

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s