Musli med groddat bovete & nyttigheter

Vi fortsätter med tips på vad du kan nyttja dina groddar till. Här i en musli. Det blir lite olika ingredienser på muslin från gång till gång och har du inte groddar så kan detta uteslutas, det blir musli ändå!

Börja med att torka den groddade boveten. Sätt ugnen på 80 grader. Jag hade ungefär 3 dl groddat bovete. Jag smälte ca 1,5 msk honung som jag blandade ner lite vaniljpulver i och blandade i boveten. La det på en ugnsform och in i ugnen. Ställde klockan och rörde runt var 20 minut till de kändes torra, ca 2 timmar.


Sedan blandar du ingredienserna till muslin:
2 dl kokoschips
2 dl havregryn
2 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
0,5 dl chiafrön
1,5 dl valnötter
1,5 dl sötmandel
I en annan skål blandar du
1 dl kokosolja
2-3 msk honung
0,5 msk kanel
1 dl vatten

Häll sedan ner vätskan i blandningen och rör runt ordentligt. Lägg upp det på en plåt och rosta. Först 15 minuter, rör runt. Sedan rör jag var femte minut tills den är klar. 30 minuter räcker. Lätt att den blir över rostad om man har längre.
Tips! Det fortsätter ju rosta när den kommer ut en stund så jag brukar ta bort bakplåtspapperet från plåten.

Tillsätt boveten och blanda. Färdigt!!

Vill du ha torkad frukt i din musli så tillsätt den när du rostat!

Gott till frukost och mellis!

/Nicklas

One thought on “Musli med groddat bovete & nyttigheter

  1. Pingback: Veckomatsedel v 9 – sportlovet | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s