Bloggänget kom på besök och här bjöds det på Langos! Lite somrig festivalmat som blir än bättre hemma.
Vi gillar mat man sitter och plockar med och väljer vad man vill ha på. Vi hade tillbehören sallad, crème fraiche, västerbottenost, varmrökt lax, sikrom, citron, räkor, limemarinerad rödlök, tomat med persilja. Barnen fick även lite tacoköttfärs.
Langosrecept:
3-4 medelstora kokta kalla potatisar
1.25 dl mjölk
300 g vetemjöl special
10 g jäst
1/2 tsk salt
Riv potatisen så det blir ca 3dl potatis. Värm mjölken till 37 grader, smula ner jästen och häll det sedan i en degblandare. Blanda mjöl, potatis och salt och tillsätt det i degvätskan. Knåda ordentligt ca 15 minuter. Jäs ca 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till ca 1,5 cm tjock deg. Skär eller stansa ut bitar i önskad storlek. Jäs ytterligare i 15 minuter och fritera sedan langosen i olja, ca 180 grader tills de är gyllenbruna. Ca 3 minuter, Vänd dem efter halva tiden.
Lägg langosen på papper och droppa av, pensla dem med vitlöksolja. Sedan är det bara att toppa med önskad topping.
Hoppas ni får en trevlig kväll, det hade vi!
/Nicklas
2 kommentarer Lägg till din