I somras var vi nere i Blekinge och blev bjudna på denna goda dessert. Den blev en hit hos både vuxna och barn. Samt bra att förbereda kvällen innan och sedan garnera vid servering. Passar bra ikväll när vi ska fira en liten kille som fyller år.
Recept:
3 äggvitor
1 dl socker
Vispa äggvita och socker till maräng, blir vit och kan vändas upp och ner utan att det rör sig. Tar ca 5 minuter med elvisp.
2 dl socker
1 msk kakao
Tillsätt ytterligare socker och kakao och rör ner. Ställ upp formar på bakplåt. Vi tog modell lite större och då blev det 12 formar. De blir lite större i ugnen. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
Fyllning:
1 äggula
1msk socker
2 dl grädde
0,5 msk vaniljsocker
När de är i ugnen vispar du ägg och socker, så sockret smälter. Vispa grädden i en annan bunke. Tillsätt sedan grädden i äggsmeten och tillsätt vaniljsocker. Har du en spritspåse så är det smidigt att lägga gräddsmeten i en sådan.
När du tagit ut marängerna ur ugnen delar du dem lite eller gör hål i dem. Här ska sedan fyllningen ner. Låt de svalna innan du fyller dem. Sedan in i frysen.
Ta fram dem ca 10 minuter innan servering. Vispa grädde och lägg en klick och garnera med lite färska bär.
Ät och njut!! Tack Gunilla för receptet!
6 kommentarer Lägg till din