Marängbakelse a´la Hällevik 

I somras var vi nere i Blekinge och blev bjudna på denna goda dessert. Den blev en hit hos både vuxna och barn. Samt bra att förbereda kvällen innan och sedan garnera vid servering. Passar bra ikväll när vi ska fira en liten kille som fyller år.


Sätt ugnen på 150 grader

Recept:
3 äggvitor
1 dl socker

Vispa äggvita och socker till maräng, blir vit och kan vändas upp och ner utan att det rör sig. Tar ca 5 minuter med elvisp.

2 dl socker
1 msk kakao

Tillsätt ytterligare socker och kakao och rör ner. Ställ upp formar på bakplåt. Vi tog modell lite större och då blev det 12 formar. De blir lite större i ugnen. Ställ in i ugnen i 30 minuter.

Fyllning:
1 äggula

1msk socker
2 dl grädde
0,5 msk vaniljsocker

När de är i ugnen vispar du ägg och socker, så sockret smälter. Vispa grädden i en annan bunke. Tillsätt sedan grädden i äggsmeten och tillsätt vaniljsocker. Har du en spritspåse så är det smidigt att lägga gräddsmeten i en sådan.

När du tagit ut marängerna ur ugnen delar du dem lite eller gör hål i dem. Här ska sedan fyllningen ner. Låt de svalna innan du fyller dem. Sedan in i frysen.

Ta fram dem ca 10 minuter innan servering. Vispa grädde och lägg en klick och garnera med lite färska bär.

Ät och njut!! Tack Gunilla för receptet!

/Nicklas

5 thoughts on “Marängbakelse a´la Hällevik 

  1. Pingback: Veckomatsedel V 12 | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel v 33 | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Tips och inspiration inför nyårsmiddagen | 3 kockar 7 kids

  4. Pingback: Vegetarisk Veckomatsedel till Baking Babies | 3 kockar 7 kids

  5. Pingback: Inspiration till påskbordet – smått och gott för hela familjen | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s