Örtstekta kycklingdrumsticks med nektarin, fetaost, ruccola och matvete

031
Kycklingdrumsticks som lagar sig självt i ugnen medans matvetet tillagas och grönsakerna skärs. Lätt som en plätt! Och gott!

1 kg kycklingben
1 citron
2 msk timjan och rosmarin
salt och svartpeppar
2 st vitlöksklyftor
3 dl matvete
3 st plommontomater eller andra smakrika tomater
1/2 gurka
1 paket fetaost
2 st nektariner
ca 50 g ruccola
Olivolja
012

Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn). Koka matvetet enligt förpackningen. Lägg kycklingen i en ugnsform. Tvätta citronen och riv skalet. Pressa halva citronen över kycklingen. Riv vitlöken och hacka örterna. Blanda runt kycklingen med citronsaft, citronskal, vitlök, örter, salt och peppar.

Stek i ugnen cirka 30 min. Ta ut och vänd på kycklingen någon gång.

Låt matvetet svalna när det är klart. Skär tomater, gurka, fetaost och nektarin i mindre bitar. Blanda med matvetet och ruccola och smaka upp med den andra halvan pressad citron, olivolja, salt och peppar. Klart att servera!
035
038

One thought on “Örtstekta kycklingdrumsticks med nektarin, fetaost, ruccola och matvete

  1. Pingback: Veckomatsedel v 35 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s