Egengjort vaniljsocker 

vaniljsocker

Att göra eget vaniljsocker är både superenkelt och supergott. Om du använder vaniljstång i ett recept, så spar alltid den urskrapade stången och använd den till att göra vaniljsocker, då blir både dessutom ekonomiskt.

2 urskrapade vaniljstänger, själva skidan
alt. 1 hel och färsk stång
500 gram strösocker

Låt stången stå nerstucken i sockret i en tättslutande burk eller påse i ca 1 vecka. Mixa sedan alltsammans i en mixer till ett finfördelat vaniljflorsocker. Nu har du ett härligt socker med äkta vaniljsmak som du med fördel kan använda i alla recept där vanilj/vanilinsocker nämns.

/Fredrik

vaniljsocker-2

5 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s