Pasta tortiglioni med ”föreningssalami”, tomat och spenat 

salami

Ni har, säkert som vi, köpt salamikorv av era egna barn eller av barn i er omgivning. Vad gör en inte för att ställa upp och hjälpa till i deras spirande företagaranda? Vi lyckades köpa två stycken salamisar á 1 kilo vardera av våra syskonbarn med en veckas mellanrum. Att äta den som den är, var inte riktigt vår smak eller mängd. Så vad gör vi med den, jo en god pasta kan ju inte vara fel.

Vi har använt både vitlökssalami och pepparsalami till den här pastan. Vitlökssalamin slog bäst ut bland barnen då den inte blir lika stark. I dag var även barnens mormor och morfar på besök och alla, barn som vuxna åt med god aptit. Och ja, nu är vi äntligen av med salamin, men den dyker säkert upp snart igen får jag en känsla av. Nu vet vi i alla fall vad vi ska göra med den.

pasta-på-duk

300 gr tortiglioni el. annan pasta av valfri sort
200 gr salami av valfri sort
500 gr cocktailtomater
150 gr sockerärtor
65 gr spenat
Olivolja till stekning
1 citron – skalet ifrån
4 msk pastavatten
Salt och svartpeppar
Parmesanost

Börja med att koka pastan efter anvisningarna på förpackningen.

Strimla salamin, dela tomaterna på mitten och dela sockerärtorna på tre. Fräs salamin i olivolja på hög värme ca 30 sek-1 minut, ska få lite färg och bli lite knaprig. Lägg tomaterna i pannan och låt fräsa/koka ihop i ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt nu några matskedar vatten ifrån pastakoket, finriv ner citronskalet och tillsätt sockerärtorna, salta och peppra, och blanda runt. Blanda upp såsen med pastan och låt sjuda ihop i någon minut, tag av värmen och rör ner spenaten och riv över parmesanost.

/Fredrik

pasta
pasta-mormor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s