Creme Ninon med pilgrimsmussla – eller annat valfritt tillbehör!

Vi blev lite sugna på soppa och just Creme Ninon är lite av en favorit. Passar perfekt som en förrätt, men även som kvällsmat hemma en vardag. Tillbehören kan varieras stort, denna dag blev det pilgrimsmusslor och andra varianter kan vara bacon, lax eller en god kryddig korv. Sen är det ju galet gott med nybakt bröd till!

Du behöver:
250 gram gröna ärtor
1 gul lök
1 klyfta vitlök
50 gram smör
2 dl vitt vin (kan uteslutas, öka då buljongmängden)
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingbuljong
4 dl grädde
salt och vitpeppar
ca 200-300 gram pilgrimsmusslor

Hacka lök och vitlök. Fräs i smöret. Vänd i ärtorna och dra från värmen. Ta fram en ny kastrull och slå i vinet och reducera (koka ner) det till hälften. Fyll på med vatten och buljong och låt det koka upp. Slå i grädden och koka upp igen, smaksätt med salt och peppar. Häll över ärtfräset och lite av veloutén i mixer och mixa slät.

Tips! Vill man ha en elegantare soppa silas ärtpuren med fördel genom en finmaskig sil. Använd en slickepott och hjälp till att trycka genom purén.

Vid servering slår du ihop purèn med resten av veloutén och låt det koka upp.
Stek pilgrimsmusslorna på hög värme i smör. Ca 30-40 sekunder per sida.

Tips! Skumma gärna soppan med stavmixer innan servering. På restaurang häller man ofta i en skvätt mousserande vin i tallriken vid servering.

/Nicklas

3 thoughts on “Creme Ninon med pilgrimsmussla – eller annat valfritt tillbehör!

  1. Pingback: Veckomatsedel v51 | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel 10 januari 2016 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s