Efter vår Danmarksresa blev jag inspirerad av de fantastiskt goda smörrebröden vi åt på Torvehallerne i Köpenhamn. På vägen hemåt gjorde vi ett stopp i Gränna och handlade på rökeriet vid hamnen, det blev ett par rökta sikar med hem, som fick utgöra grund för lunchen dagen efter. Kidsen ville också ha gravad lax på sina smörrebröd, så vi gjorde två varianter. Smörrebröd är en perfekt latlunch en ledig lördag!
Danskt rågbröd
1 rökt sik
100 g gravad lax
1/2 isbergssallad
En bit pepparrot
4 löskokta ägg
1 st rödlök
1 tsk salt
1 citron
Skiva rödlöken, lägg i en skål och pressa över citronen, salta och blanda. Gör gärna i förväg, gärna minst en halvtimme. Koka äggen, 6 minuter tycker jag är lagom. Pepparroten rivs eller gör som jag gjorde, dra längs med pepparroten med en vass kniv, så får du snygga strimlor. Ta loss bladen från isbergssalladen, skölj och torka dem torra. Skiva brödet och låt var och en göra sin favorit!
2 kommentarer Lägg till din