Strozzapreti med salsicca, tomat och örter

004

En riktigt enkel pastarätt och så uppskattad av hela familjen! Här har jag använt färsen i den färska salsiccan och fräst tillsammans med tomater, lök och örter. Smaken på färsen är avgörande, så välj en korv av god kvalitet så blir smaken som bäst.

027

400 g Strozzapreti eller annan pasta som du gillar

300 g färsk salsicca (mycket viktigt att korven är färsk)
3 tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Hackade örter-jag använde rosmarin, timjan, basilika, persilja samt lite ruccola
Smör att steka i
Parmesanost

Koka pastan enligt paketet. Hacka lök och vitlök och tärna tomaterna. Gör ett snitt i varje korv och tryck ut färsen i varm stekpanna med smör. Stek på hög värme så den får lite färg och dela i mindre bitar. Tillsätt löken och vitlöken och fräs med, ha sedan i tomaterna en stund. Mot slutet har du i örterna.

002

Då pastan kokat klart, häll av vattnet och ha i pastan i stekpannan. Blanda runt allt och servera med riven parmesanost.

020

/Rikard

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s