Snabbt, enkelt och gott – rårörd smultronsylt

Vår närmaste park (också kallad Tvärsan) har verkligen levererat i sommar! Vi har plockat smultron i massor. Här kommer ett enkelt recept på rårörd smultronsylt. Vi plockar på dagen, låter det stå över natten och vips, supergoda smultron i filen eller på gröten. Eftersom smultronen syltar ihop sig gör det inget om smultronen är lite småfula. Det gäller dock att inte göra en allt för stor sats eftersom det endast håller ett par dagar.

5 dl smultron
1 msk chiafrön
1 msk agavesirap
En knivudd vaniljpulver (kan uteslutas)

Rör ihop och låt stå i kylen över natten. Mums!

/Fredrik

smultron

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s