Minsqueeze – återanvändningsbar klämpåse

Lo-squeezeme

Sixten har alltid varit ett fan av ”klämmisar”. Dessvärre är det ganska dyrt, framförallt när Sixten gärna drar i sig två påsar till mellis. Vi blev därför grymt glada när Sara sprang på dessa återanvändningsbara klämpåsarna som kallas minsqueeze. Vi köpte raskt in ett sexpack och har sedan dess alltid några påsar i frysen. Det är enkelt att ta med en frusen påse som får tina och så är mellanmålet klart. Vi hade även med påsarna på solsemestern och fyllde dessa med lite smoothie från frukostbuffén. Det finns även särskilda lock att köpa till som gör att barnen inte kan kläma ut allt på en gång.  

Lo har nu börjat äta så smått så påsarna får nu ytterligare ett användningsområde. Här kommer därför tre recept på lite matigare puréer som vi brukar laga till Lo. Puréerna passar dessutom utmärkt att fylla klämpåsarna med.

Erbjudande! Vill ni läsa mer om minsqueeze eller köpa egna påsar så gör ni det här. Just nu finns även ett erbjudande, skriv ”3kockar” som meddelande i din beställning så får du 2 klämmisar extra om du köper ett tiopack. Notera att det inte kommer att synas i din beställning utan det hanteras manuellt. Erbjudandet räcker fram till den 9 augusti. 

Sötpotatis och päron

200 gr ugnsbakad sötpotatis (hur du ugnsrostar sötpotatis hittar du här)
200 gr päron (motsv ca 2 päron av mjölig sort)
Skala päronen och skär i bitar. Mixa sedan päron och sötpotatis ordentligt i mixer eller matberedare. Späd med mjölk till önskad konsistens. Det är lättare att fylla en klämpåse om det är lite rinnig konsistens. Detta recept räcker till tre påsar. 

Palsternacka och äpple

300 gr. palsternacka
2 äpplen ca 300 gr, gärna av mjölig och sötare sort
1 citron

Skala palsternackan och skär den i jämnstora bitar. Skala äpplet och skär även det i jämnstora bitar. Koka upp ca 1 liter vatten, pressa ner halva citronen, lägg i palsternackan och låt koka i ca 10 minuter. Känn så den är riktigt mjuk. Tillsätt äpplet och låt vattnet få ett uppkok. Lyft upp palsternacka och äpple och ner i en mixer, spara vattnet. Pressa ner andra halvan av citronen och tillsätt även 2 msk av kokvattnet. Mixa allt till en slät puré. Om du vill ha en lite lösare puré så tillsätt lite mer av kokvattnet. Kyl ner och fyll upp i 4 påsar.

Puré på gröna ärtor, tofu och mynta

300 gr frysta gröna ärtor
100 gr tofu
Ca 20 små blad eller 10 stora blad mynta

Koka upp ca 1 liter vatten, lägg i ärtorna och hälften av myntabladen. Låt ligga i ca 1 minut, lyft ut ärtorna och myntan och häll ner i en mixer. Spara vattnet. Bryt ner tofun i mixern och tillsätt 3 msk av kokvattnet och ca hälften av resterande mynta. Mixa till en slät puré, smaka dig fram om du vill ha mer myntasmak, mixa då ner flera blad. Om du vill ha en lite lösare puré så tillsätt lite mer av kokvattnet. Kyl ner och fyll upp i 4 påsar.

/Fredrik

Sigge-squeezeme

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s