Detta är helt klart den enklaste glass jag gjort. Behöver inte kokas, inte röras i frysen, kräver ingen glassmaskin. Du behöver bara vispgrädde, kondenserad mjölk och en elvisp!!
Sen kan en smaksätta efter eget tycke och smak. Tex hackad daim, kolasås, nötter, krossade polkagrisar, jordgubbssylt.
Du behöver:
5dl vispgrädde
1burk kondenserad mjölk
Smaksättning
Vispa grädden, ganska hårt. Häll i den kondenserade mjölken och rör om. Vi valde göra den utan smaksättning denna gången.
När jag har tex kolasås så häller jag upp ca en tredjedel i en form. Hällde kolasås och sedan lite mer glasmassa och mer kolasås och sen sista lagret glass och toppade med såsen. Sen in i frysen. Den är som bäst dygnet efter!
Vi packade in oss i bilen för lite inhandling av grönsaker och hittade då självplockning av hallon i Lörby och vi blev sugna på att frossa i hallon så vi plockade totalt 8 liter. Det fanns massor!!!
En enkel och otroligt god sås till glassen är såklart rårörda hallon. Ta en halv liter hallon och ca 1/2 dl socker och 1-2 tsk vaniljsocker och rör ihop, tillsätt ca 1msk vatten och låt det sedan stå och dra i ca 1 timme innan servering. Rör om lite då och då.
/Nicklas
4 kommentarer Lägg till din