Wrap med hallomi – smidig och god picknick mat!

Nu på sommaren är det bra med mat som man kan ta med sig, på bilresan, till stranden eller andra utflykter. Vi gör gärna hallomiwrap och ingredienserna varier lite från gång till gång. Vill man och har mer tid kan man göra både brödet och hummusen själv, har man lite mindre tip kan man köpa färdiga produkter. Tycker det passar både som lunch eller enklare middag. Barnen kallas osten för gnisselost, och tycker det är gott men står över hummusen.


Du behöver:
8 tortillabröd
1 burk hummus (om man inte vill göra egen)
2 st halloumi
Sallad
Gurka
Tomat
Lök
Ev koriander

Skiva och stek halloumi på hög värme i olivolja. Vänd först efter den har fått färg. Ska du ta det med dig så låt osten svala lite. Sedan bygger man sin wrap efter eget tycke och smak, äter man hemma kan man ”råka” ta lite för mycket och låta det kladda lite. Men ska man ta med sig så var lite försiktig att inte ta för mycket i!


Hummus
1 vitlöksklyfta
1 burk kikärter, 400 g
1 msk tahini, sesampasta
ca 1/2
chilifrukt
1/2 tsk spiskummin
1 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
salt och peppar

 

Ta fram matberedaren och lägg ner vitlöksklyftan, kikärter, chili och tahini och mixa det till en jämn massa. Tillsätt sedan olivoljan i en tunn stråle när mixern är igång. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.

/Nicklas

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s