Grillade grönsaker blandade med örtmajo till grillade spareribs

Mina grillade spareribs är väldigt uppskattade i hela familjen. Barnen gillar att gnaga och få använda händerna. Till grillat tycker jag mest om att använda torra kryddblandningar som gnids in i köttet, för att undvika att det börjar brinna och bränns av olja och glaze. Glaze av olika slag använder jag gärna i slutet av grillningen. De grillade grönsakerna i örtmajo är grymt gott och enkelt tillbehör till grillat. Skönt att kunna variera med något annat än potatis. Servera gärna med ett gott bröd.

037

Ca 1 kg spareribs

4 tomater
1 zucchini
1/2 isbergssallad

2 1/2 dl majonäs, enkelt recept på majonäs hittar du i detta recept
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
Några kvistar timjan

Kryddblandning till ribsen
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 tsk paprikapulver

013

Börja med att gnida in köttet med kryddblandningen på båda sidor. Hacka sedan örterna och riv vitlöksklyftan fint. Blanda med majonäsen. Dela tomaterna i halvor, liksom zucchinin och behåll isbergssalladen halv. Det är enklare att grilla stora bitar grönsaker och dela efteråt.

Grilla allt tillsammans om grillen är så pass stor, annars grillar du grönsakerna först. När grönsakerna fått färg, tar du dem från grillen och delar i lite mindre bitar och blandar upp med majonäsen. Servera sedan med ribsen och ett gott bröd.

041

6 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s