En fräsch potatissallad, med citronfiléer som ger en skön syrlighet. Vi hade stekt skinkschnitzel till, men detta är ett riktigt gott tillbehör till grillat.
600 gr skinkschnitzel
10 potatisar
4 tomater
1/2 gurka
1/2 burk kalamataoliver
1/2 citron
1 avokado
Olivolja
Blandade färska örter, exempelvis basilika, timjan, gräslök och rosmarin eftersom vi har det i trädgården.
Salt och peppar
Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten. Gör gärna detta tidigare om möjlighet finns, så den hinner svalna. Skär tomaterna i klyftor. Gurkan skalas och delas på längden, skär bort mittendelen. Kallas även ”nakengurka” av barnen, väldigt poppis att äta medan middagen lagas. Skär sedan gurkan i mindre bitar. Citronen filéas, hur ni gör det hittar ni här . Avokadon skärs i mindre bitar. Skär potatisen i mindre bitar. Blanda potatis, tomater, gurka, oliver och avokado med olivolja och lite färska örter samt smaka av med salt och svartpeppar.
Skinkschnitzeln saltas och peppras på båda sidor och steks hastigt i smör i stekpanna. Cirka 1-2 minuter på varje sida.
/Rikard
4 kommentarer Lägg till din