Grillad lammkorv med färskpotatisstomp och currygrillad tomat

Korv är gott, det tycker vi alla i familjen. Jag väljer gärna en köttig korv med mycket smak, merquez är lite av en favorit för mig. Jag tycker det är trevligt att svänga in på gårdsbutikerna så här i semestertider, men även många matbutiker har lammkorv av bra kvalitet.

Pröva gärna att göra din egen tunnbrödsrulle genom att rulla in stomp, korv och tomat i tunnbröd med lite grönsallad.
potatisstomp-2

Färskpotatisstomp

1 kg tvättad färskpotatis
100 gr smör
1 citron
1 kruka dill, ca 60 gr
1 knippe salladslök
Salt
Peppar

Koka färskpotatisen. Skär dillen fint genom att rulla ihop den och sedan skära fint tvärsöver, är stjälkarna späda så använd även dessa. Strimla salladslöken.

När potatisen är färdigkokt och avhälld så tillsätt smöret och finriv skalet på citronen ner i potatisen, pressa även ner saften, tillsätt dill och lök samt salt och peppar. Stompa sedan samman med en potatisstomp eller en ballongvisp.

Currytomater

4 tomater
1 msk olivolja
1 tsk curry
Salt

Blanda samman curry och olja, halvera tomaterna och gnid in med curryoljan och salt. Grilla dom sedan på bägge sidor några minuter.

Ca 550 gr rå lammkorv av merqueztyp

Grilla korven runt om tills den är färdig, tänk på att den är rå så kolla att den är helt klar. Var lite försiktig när du grillar denna typ av korv som avger en del fett när den tillagas, fettet kan lätt ta eld. Ha gärna locket i beredskap så du kan kväva elden om det uppstår. Det är även bra att dela upp kolen i grillen så att en del av grillen inte innehåller någon kol och glöd, på så vis kan du flytta över korvarna till denna del om det brinner för mycket.

/Fredrik

lammkorv

3 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s