Grillad tandoorikyckling med grillade grönsaker och ananas, serveras med gurkyoghurt

En fräsch och somrig rätt med indiska smaker. Det kan kanske kännas trixigt att grilla en vardag men denna rätt går snabbt att förbereda och eftersom allt grillas tar det ändå inte så lång tid. Jag använder mig av en klotgrill. När jag grillar ex. kyckling och lite större saker så använder jag locket mycket för att reglera temperaturen. På detta vis så slipper jag få en bit som är bränd på utsidan och rå i mitten.

Sixten tyckte kycklingen var lite stark, men när jag tog bort skinnet så slank det ner. Det går naturligtvis att variera grönsakerna efter egen tycke och smak.

Passa gärna på att grilla lite extra ananas som du kan servera efter maten med lite glass. En perfekt sommardessert!

kycklingklubba-termometer
Jag använder termometer även när jag grillar. På så sätt vet jag att köttet blir bra tillagat och att det inte blir torrt.

Marinad till kycklingen
1200 gr kycklingklubbor (drumsticks)
2 msk tandoorikrydda
1 citron
Salt

Finriv skalet på citronen och pressa ur saften. Gnid in kycklingen med citronen, tandoorikrydda och salt. Grilla på en klotgrill, använd locket för att få till en ugnseffekt. Grilla i ca 10 min. vänd runt några gånger under tiden, grilla tills kycklingen  har en innertemperatur på 70 grader.

Gurkyoghurt
1 liten gurka
2 dl turkisk yoghurt
Salt
Svartpeppar
Riv gurkan på det grova på rivjärnet, pressa ur överflödig vätska och blanda samman med yoghurt, smaka upp med salt och peppar.

2 tomater
1 ananas
2 rödlökar, skalade med roten kvar
2 gula paprikor
2 små blomkålshuvuden
Olivolja
Salt
Peppar
Halvera tomaterna, skala ananasen och dela den på mitten längs med, och skiva den sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Klyfta rödlöken, låt roten vara kvar så den håller ihop. Kärna ur paprikan och dela på fyra. Dela blomkålshuvudena på fyra genom roten.

Gnid in allt med lite olivolja och grilla sedan tills det fått fin färg, använd gärna locket lite emellanåt här också för att få en snabbare effekt. Salta och peppra när du plockat av grönsakerna från grillen.

/Fredrik

kyckling-annanas

kycklingklubba-servering

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s