Har du inte testat combon blåbär och lönnsirap så är det på tiden!!! Nu börjar de goda bären dyka upp i skogen så vad passar inte bättre än en god cheesecake?
Jag använde en pajform i keramik, men går också bra med en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
14 digestivekex
125 gr smör
Smält smöret. Mixa kexen i matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut i formen och grädda i ugnen, 200 grader 8-10 minuter.
400 gr creme cheese, färskost
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Rör ut ev klumpar i osten innan du tillsätter det i äggsmeten. Tillsätt vaniljsockret. Häll över den bakade botten och tiilbaka in i ugnen ca 8-10 minuter. Den ska vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna och sätt in den i kylskåpet. Har du nu ”lyckats” släpper den från kanterna. Gör den inte det utan istället bildar sprickor är den bakad för länge. När den är kall gör du iordning toppingen.
Blåbärstopping
1 burk blåbärssylt (vi föredrar Önos)
1 flaska lönnsirap
1 ask färska blåbär
Lägg sylt och lönnsirapen i en kastrull och koka till 104 grader. Mixa med stavmixer och häll i de färska bären och häll över den kalla cheesecaken. Sedan tillbaka till kylskåpet. Tag fram vid servering!
/Nicklas
2 kommentarer Lägg till din