Varje sommar brukar vi komma på en ny favorit att grilla. Förra året var det persikor och nektariner. I år tror jag det blir sallad. Idag blev det därför en variant på den klassiska caesarsalladen.
Räkna med ett halvt huvud romansallad per person.
Börja med att göra dressingen, baka därefter tomaterna. Grilla sedan kycklingen och när den ligger under foliet och vilar så grillar du salladen. Så är allt klart för att avnjutas samtidigt!
Caesardressing
3 ägg gulor
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
4 sardellfiléer
Svartpeppar
5 dl olja
Mjölk
Ca 100 gr parmesanost
Mixa äggulor, sardeller, vitlök, senap och några varv med svartpepparkvarnen i en mixer. Tillsätt olja i en fin stråle ner i mixern när den är igång.
Tips! Blir den för tjock så späd med lite hett vatten från kranen.
När oljan är slut så tillsätter du finriven parmesan och mixar lite till. Häll upp såsen i en bunke och späd med mjölk till önskad dressingkonsistens.
Tips 2! Vill du ha laktosfri dressing så tar ni laktosfri mjölk (parmesanost är laktosfri).
Bakade tomater
Drissla lite olivolja, salt och en nypa socker över tomaterna och lägg in i ugnen. Baka på 150 grader i ca 30 minuter.
Dela romansalladen på längden, behåll roten då den håller ihop salladen när ni grillar den. Pensla med olivolja på snittytan och krydda med salt och peppar. Grilla någon minut på varje sida, det går ganska fort.
Vi serverade även krutonger och pommes frites till.
/Nicklas
3 kommentarer Lägg till din