Jag tycker det är spännande att, för mig, testa nya produkter som man inte jobbat med tidigare. Denna gången köpte sambon med sig sojafärs från butiken och då var ”köttfärssås” det som dök upp i mitt huvud, så då fick det bli det. Vill du hellre ha ”riktig” köttfärssås så är det ju bara att byta ut sojafärsen!
150 torkad sojafärs (bered enligt förpackningen)
1 gul lök
1 vitlök
100 gr champinjoner
3 msk tomatpuré
400 gr krossade tomater
1 msk tamarisoja
Färsk hackad basilika
1 knivsudd sambal oelek
Hacka lök och vitlök, skär ner champinjonerna och fräs allt i smör, tillsätt även ”färsen”. Tillsätt tomatpurén och rör ut den så den får fräsa med (detta tar bort en del av syran i tomatpurén) slå i krossade tomater, sambal oelek och tamarisoja. Späd med vatten till önskad konstisens och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Vi valde denna gången att ha gemellipasta till. Visst är det skillnad från den vanliga köttfärssåsen, men helt klart ett bra alternativ. Servera gärna mycket parmesan och en grönsallad till.
/Nicklas
10 kommentarer Lägg till din