En väldigt snabb och enkel dessert som är uppskattad av alla. Den syrliga yoghurten bryter av fint mot den söta vita chokladen.
250 gr vit choklad
1 tsk vaniljpulver
2 1/2 gelatinblad
1/2 liter vaniljyoghurt (jag har provat olika sorter men tycker att resultatet blir bäst med Valios laktosfria)
Ca 1 liter jordgubbar
Ca 1/2 dl skalade pistagenötter
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält chokladen i vattenbad på medelvärme (du värmer upp en stor kastrull med vatten och i den ställer du en mindre kastrull med chokladen i). Det är viktigt att vattnet inte kokar. Var även noggrann med att det inte kommer vatten i chokladen.
Smält gelatinet på lägsta värme i en liten kastrull.
Rör ner yoghurten lite i taget i chokladen, viktigt är att yoghurten rörs ner i chokladen och inte tvärtom. Rör ner vaniljen och gelatinet med en ballongvisp, se till att få med allt gelatin med en slickepott och se till att det vispas ut ordentligt. Fördela crèmen i sex st glas och ställ in i kylen så den sätter sig, vilket tar minst tre timmar. Servera med med jordgubbar och grovhackade pistagenötter.
/ Fredrik
2 kommentarer Lägg till din