Pannacotta på vit choklad och vaniljyoghurt med jordgubbar och pistagenötter

En väldigt snabb och enkel dessert som är uppskattad av alla. Den syrliga yoghurten bryter av fint mot den söta vita chokladen.

pannacotta

250 gr vit choklad
1 tsk vaniljpulver
2 1/2 gelatinblad
1/2 liter vaniljyoghurt (jag har provat olika sorter men tycker att resultatet blir bäst med Valios laktosfria)

Ca 1 liter jordgubbar
Ca 1/2 dl skalade pistagenötter

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Smält chokladen i vattenbad på medelvärme (du värmer upp en stor kastrull med vatten och i den ställer du en mindre kastrull med chokladen i). Det är viktigt att vattnet inte kokar. Var även noggrann med att det inte kommer vatten i chokladen.

Smält gelatinet på lägsta värme i en liten kastrull.

Rör ner yoghurten lite i taget i chokladen, viktigt är att yoghurten rörs ner i chokladen och inte tvärtom. Rör ner vaniljen och gelatinet med en ballongvisp, se till att få med allt gelatin med en slickepott och se till att det vispas ut ordentligt. Fördela crèmen i sex st glas och ställ in i kylen så den sätter sig, vilket tar minst tre timmar. Servera med med jordgubbar och grovhackade pistagenötter.

/ Fredrik

pistage

2 thoughts on “Pannacotta på vit choklad och vaniljyoghurt med jordgubbar och pistagenötter

  1. Pingback: Midsommartips | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Inspiration till midsommar | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s