Mjölkchokladpudding med kanderade hasselnötter och jordgubbar

Den här desserten är så barnsligt god och härligt somrig med jordgubbarna till. Den kan varieras efter säsong med olika tillbehör, beroende på vad som finns just då (tänk som julbordsdessert med nötter och nedhackade fikon till, mums!). Perfekt till midsommar eftersom du kan förbereda den flera dagar innan och bara ta fram när det är dags för servering och garnera med nötter och bär. Viktigt i detta recept är att använda en termometer för att få ett bra resultat.

011

0,5 gelatinblad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk socker
1 msk muscovadosocker (kan ersättas med brun farin)
160 gr hackad ljus choklad/pellets

Börja med att lägga gelatinet i blöt i kallt vatten. Koka upp mjölk och grädde. Blanda äggula och socker som du sedan rör ner i den varma gräddmjölken. Sjud under omrörning till 83 grader. Krama ut gelatinet och låt det smälta i den varma blandningen. Häll den varma smeten över chokladen i en skål och mixa den slät med en stavmixer. Fyll upp i serveringsskålar och låt stelna i kylen i minst 4-5 timmar, men helst över natten. Garnera med jordgubbar och kanderade nötter som du gör så här:

100 gr rostade ekologiska hasselnötter (det går att använda vanliga med, men de ekologiska ger så mycket mer smak)
1 dl socker
1/2 vatten

Koka nötterna med socker och vatten under omrörning tills det blir en snöliknande yta på nötterna. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Enjoy!

/Rikard

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s